7 tips till att sänka kostnaderna i din köksrenovering

Det är många som tror att en köksrenovering kostar hundra tusentals kronor. Detta beror ju förstås på hur kräsen du är och vad du är villig att nöja dig med. Här kommer vi att gå igenom några hemligheter som gör att du kan spara massor av pengar på i din köksrenovering.

1. Behåll orginal strukturen på köket
Att inte ändra på strukturen i din köksrenovering utan att behålla den som den är kommer att spara massor av tid och pengar. Det tar lång tid för firmor att såga ut nya väggar, flytta väggar eller fönster och bygga igen, man behöver inte ändra stukturen för att få ett helt nytt kök.

 2. Flytta inte på avlopp och apparater
Att slippa anlita folk som ska dra nya vattenledningar, rör och electricitet kommer spara dig massor av pengar i din köksrenovering. Att behålla fläkten där den är, att ha diskhon där den var gör att projektet kommer gå mycket fortare och du kommer spara multum! Dock kan man göra små ändringar så som till exempel att ställa diskmaskinen på vänster sida av diskhon om den stod på höger innan då dess kopplingar ändå utgår centralt från under diskhon.

 3. Att välja golv
Man vill oftast att golvet i ett kök ska vara ordentligt gjort i en köksrenovering då det finns risk för vattenläkage och man vill inte ha vatten under golv och mellan springor. Att välja ett golv som inte suger åt sig vatten är ett spartips för framtiden! Så skulle det bli en läcka så är det inte hela världen.

 4. Skåp och förvaring

Det finns massor av olika stora möbelvaruhus som säljer kökspaket i standardstorlek där man i sin köksrenovering kan komma undan billigt med dessa. De är ofta enkla men fina och mycket praktiska vid köksrenovering. Det är också en fördel med dom då dom är så enkelt byggda att du eller vem som helst kan läsa ritningen och bygga ihop det.

5. Val av diskbänk
Det är här många bryter sin budget totalt, drömmen om den perfekta diskbänken. I sin köksrenovering så måste man här verkligen skilja på vad man behöver och vad man vill ha. Att välja ett material som är lätt att torka av och som är praktiskt, det billigaste alternativet är laminat.

 6. Unvik att köpa upp dig på vitvaror

Det är lätt att spåra ur i sin köksrenovering och tänka att man behöver allt nytt men är det så att man har fungerande vitvaror så finns det egentligen inget själ till att köpa nytt. Detta kommer spara dig väldigt mycket pengar i din köksrenovering.

7. Unvik val där du måste anlita firmor
Det finns de gånger man verkligen måste anlita firmor och aboslut ska man göra det när man måste men man kan försöka eliminera de valen. Till exempel måste man anlita en firma då man ska lägga värmegolv, då får man fundera på om man verkligen behöver ett värmegolv eller om man klarar sig lika bra utan.