Lyckas med din badrumsrenovering! 

Är du mitt uppe i en badrumsrenovering? Eller letar du efter tips och inspiration? Oavsett vilket så har du hittat helt rätt. Nedan hittar du mer information om hur du gör för att lyckas med din badrumsrenovering. 

Inspiration inför din badrumsrenovering 

Om du behöver lite extra inspiration inför din badrumsrenovering finns det många sätt att gå tillväga på. Ett bra första steg kan vara att fråga runt i din egen bekantskapskrets. Om någon av dem nyligen har renoverat sitt badrum kan du säkert både få tips och inspiration från dem.

Ett annat bra sätt att hitta inspiration till ditt nya badrum är att använda internet och leta efter bilder på hur andra har gjort. På samma sätt kan du hitta bilder i tidningar av olika slag också. Det ger dig en bra överblick över vad som är trendigt just nu. Du kan också vända dig direkt till en återförsäljare om du hittar något särskilt intressant i en tidning eller via nätet, klicka här. 

Badrumsrenovering behöver inte kosta skjortan 

En badrumsrenovering behöver verkligen inte bli särskilt dyr. Ett bra sätt att skapa en överblick och undvika onödiga fallgropar på är genom att göra en budget. Om du gör en budget för din badrumsrenovering har du koll på alla kostnader på förhand. På det sättet får du både möjlighet att jämföra olika prisalternativ samt att spara ihop pengarna till projektet innan du sätter igång. 

Du måste inte heller nödvändigtvis renovera hela ditt badrum för att skapa ett helt nytt rum. Oftast räcker det med att byta ut alla textilier för att skapa ett nytt intryck. Om du vill gå steget längre kan du införskaffa nya kranar, duschmunstycken och andra detaljer. Det höjer också nivån på badrummet på ett enkelt sätt. 

Om du ska göra en omfattande badrumsrenovering kan du be hantverkare om offerter och välja den firma som passar din budget bäst. 

Badrumstrender just nu 

Precis som några år tidigare är en av de stora trenderna i år att göra hållbara val. Det är något som inte bara präglar badrumsrenoveringar utan som är en trend i stort. Genom att göra hållbara val gör du både gott för miljön och får ett trendigt badrum på köpet. 

Andra badrumstrender som är heta just nu är naturnära färger och industriella material. Exempelvis är det väldigt trendigt med naturliga färger på textilier i badrummet samt att välja material som förknippas med naturen. Samtidigt råder den en trend med industriella material och det allra trendigaste verkar vara att kombinera de båda kategorierna. Det vill säga, att välja både naturnära färger eller material i kombination med industriella färger och material. 

Tips för en smidig badrumsrenovering 

Det allra bästa sättet för att lyckas med din badrumsrenovering är genom att planera den långt i förväg. Det gäller framför allt om du ska göra en omfattande badrumsrenovering. På det sättet kan du på förhand ta ställning till vad du gör om du blir helt utan badrum under tiden som renoveringen pågår.