Badrum för en prinsessa

Det fanns en tid då ett stort och tjusigt badrum var något exklusivt för kändisar och riktigt rika människor. Vi andra fick nöja oss med ett litet utrymme med standardiserad inredning, funktionellt och praktiskt men knappast flärdfullt. Det var något man knappast ens tänkte på för några decennier sedan, man badade för att bli ren – inte mer med det. Idag har de flesta en helt annan syn på husets våtrum. Vi vill att ska vara mer än bara funktionellt, det ska utgöra en vilsam plats i huset där vi kan samla energi och det ska uttrycka vilka husets invånare är.

Ge plats för utbytbara teman

Om du lägger en bas i stilrena material och relativt neutrala färger får du ett hållbart badrum som inte behöver göras om på väldigt länge. Satsa på helkaklat i lugna färger och bra ljussättning som kan ökas på och sänkas efter behov. Kanske gillar du överdådig inredning som gränsar till det pråliga? Då kan du ändå ha en lugn och neutral bas som du sedan bygger på med möbler och attiraljer som fångar din excentriska smak, du kan be https://badrumsrenoveringargöteborg.se om hjälp. Fördelen är att du, om du plötsligt skulle behöva flytta eller sälja ditt hus, inte omedelbart försätter nästa boende i en situation där han eller hon genast måste renovera “ditt” badrum.

Detaljer som avgör

Något som verkligen sätter prägel på ett badrum är valet av badkar. Idag väljer alltfler bort de gamla duschkabinerna och satsar på ett riktigt elegant badkar. Kanske väljer du ett med de klassiska tassarna, som är så smidigt att städa under? Eller vill du ha ett eget litet hemmaspa, då kanske någon form av jacuzzi passar dig bättre? Allt beror givetvis också på vilken yta du har att förfoga över, det är oerhört viktigt att inte överfylla badrummet med alltför platskrävande inventarier. Tvättställ, badkar och toalettsits bör harmoniera med varandra och utgöra en harmonisk helhet.

Textilier blir pricken över

När kakel och klinkers sitter där de ska, du känner den nyinstallerade golvvärmen sprida sig upp genom fötterna där du står och tvättställ och badkar lyser i skimrande vitt, då är det bara din personliga touch som saknas. Har du fönster i ditt badrum placerar du några väl valda objekt på fönsterbrädan och varför inte en vacker vas med väldoftande blommor för ökad trivsel? Sedan väljer du ut handdukar och badlakan av hög kvalitet och placerar dem så att du får en tydlig accentfärg som genomsyrar rummet. En liten badrumsmatta av tjock frotté blir kronan på verket och du kan lägga dig i ett skumbad och bara njuta.